Waarom e-mail marketing?

email marketing is hot

E-mail is hot. Wereldwijd zijn er meer dan vier keer zoveel e-mailaccounts (4,4 miljard) als gebruikers van Facebook (1 miljard) en Twitter (250 miljoen) bij elkaar.

E-mail is daarnaast ook een veel actiever medium dan Facebook en Twitter. Per dag worden er 8,3 keer zoveel e-mails (45 miljard) als Facebook-updates/likes (5,2 miljard) en tweets (175 miljoen per dag) verstuurd, en dan rekenen we spammail uiteraard niet mee.

Met andere woorden: als je een groot publiek wilt bereiken, is e-mail marketing een waardevol instrument dat je niet kan negeren. 

E-mailmarketing is één van de sterkste online marketingkanalen om meer te halen uit je relaties en uiteindelijk meer conversie te genereren. Als we er even het woordenboek bijhalen dan wordt e-mailmarketing als volgt uitgelegd:

E-mailmarketing is een vorm van direct marketing die e-mail gebruikt om commerciële of fondsenwervende boodschappen naar een doelgroep te sturen. In de breedste zin kan elke e-mail die is gestuurd naar een potentiële of huidige klant worden beschouwd als e- mailmarketing, maar deze term wordt normaal gebruikt om te verwijzen naar:

  • Het sturen van e-mails met als doel het verbeteren van de relatie van een onderneming met zijn huidige of oude klanten en om klantloyaliteit en herhaal aankopen te vergroten.
  • Het sturen van e-mails met als doel om nieuwe klanten te werven of om oude klanten te overtuigen iets onmiddellijk te kopen.
  • Toevoegen van reclame in e-mails die door andere bedrijven naar hun klanten worden gestuurd.


Pas jij e-mail marketing toe?

Ik zou graag willen weten welke provider jij gebruikt. Zelf sinds een paar weken overgestapt naar Enormail i.v.m een mooie aanbieding. Ik twijfel nu alleen enorm ​of ik hiermee door zal gaan of dat ik mijn sales funnels toch maar weer in Aweber ga opzetten. Ik mis toch behoorlijk wat functies. Stel het zeer op prijs als je een berichtje achterlaat hoe hoe jij e-mailmarketing inzet.

 

Comments are closed


WordPress Security